Besplatan jednomjesečni pristup platformi Osnovna.ba


Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavještava sve nastavnike, roditelje i učenike s područja Kantona Sarajevo da imaju besplatan pristup platformi Osnovna.ba u periodu od 20. januara do 20. februara 2018. godine.

Ova platfoma nudi edukacijske sadržaje iz svih nastavnih predmeta od petog do devetog razreda, a omogućava osnovcima da njenim korištenjem na jednostavan i zabavan način savladaju neophodno gradivo.

Osnovna.ba je inovativna i interaktivna obrazovna platforma za online učenje koja prati sadržaje nastavnih predmeta prema nastavnom planu i programu prikazujući ih kroz multimedijalne okvire.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kanton Sarajevo ima za cilj upoznavanje učenika sa inovativnim načinom učenja te će se na ovaj način omogućiti učenicima i nastavnicima kvalitetnije pripreme za nastavu.

Virtuelna nastava i virtuelno okruženje postaju svakodnevnica i uz odgovarajuću upotrebu digitalnih tehnologija načini učenja postaju savremeniji, jednostavniji i privlačniji učenicima.

(press služba Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo)