Besplatne pripreme za Eksternu maturu


Fondacija FACT i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za eksternu maturu iz matematike.

Ovo je period godine kada smo, uglavnom, svi dobrog raspoloženja, radujemo se sunčanom vremenu, uživamo u bojama proljeća, razmišljamo o godišnjem odmoru…Međutim, nisu svi u prilici da razmišljaju o ovim stvarima. Među takvima su i učenici devetih razreda…njima je ovaj period izuzetno naporan i zahtjevan. Odbrojavaju zadnje dane u osnovnoj školi, a uz to mnogo testova i drugih provjera znanja. Pored toga, tu je i eksterna matura. Sve navedeno je od izuzetne važnosti za konačan odabir srednje škole. Koliko god se mi trudili da ih shvatimo, to je teško. Međutim, ono što možemo učiniti jeste da im zaista pomognemo – da zajedno sa njima učimo, vježbamo i pripremamo se za eksternu maturu. Zbog svega navedenog, fondacija FACT i ove godine organizuje BESPLATNU pripremnu nastavu za eksternu maturu iz matematike.

Kroz ovaj program pripremne nastave je prošlo na stotine učenika iz svih dijelova Sarajeva, a rezultati tih učenika ostvareni na eksternoj maturi su bili izvanredni. Upravo ta iskustva daju nam za pravo da očekujemo da će i ovogodišnji program biti uspješno organizovan, te da će biti od koristi mališanima kojima je sada potrebna naša podrška.

Nastava će biti prilagođena školskom rasporedu i obavezama đaka, tako da će biti obezbijeđeni i prijepodnevni i popodnevni termini, kao i termini vikendom.

Prijave traju do 10.04.2023.godine i broj mjesta je ograničen.

Pripremna nastava će se odvijati u KAMPUSU MAARIF ŠKOLA U SARAJEVU, ulica Hasiba Brankovića 2A, Novi Grad – Sarajevo. 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 061 470 460.