DAN ŠKOLE: Drugi i treći dan


26. i 27. 4. 2017.

Centralni dio obilježavanja Dana škole bila je školska priredba za goste i prijatelje škole, održana u srijedu u 15.00 sati, te za one koji su školi najvažniji – učenike i roditelje – održanoj u četvrtak u 18.00. Priredbi su prisustvovali delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, predstavnici mjesnih zajednica Ali-pašino Polje A1, C1 i C2, direktori sarajevskih osnovnih škola, kao i predstavnici PSD “Zlatni ljiljan”, te ostalih institucija, organizacija i udruženja sa kojim naša škola gaji prijateljske odnose.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, gostima se obratio direktor škole Ekrem Jahić, koji se zahvalio prisutnim i ukratko podsjetio na značaj škole u zajednici, kao i na značaj dobrih odnosa unutar trijade učenik – škola – roditelj.

Program je započeo zanimljivom scenskom postavkom najznačajnih citata iz književnog opusa Meše Selimovića, u izvođenju učenika Zijada Merzića i Tarika Kasumovića.

Hor nam se predstavio sa dvije pjesme, između kojih su mali recitatori demonstrirali svoje recitatorsko umijeće.

Mali manekeni su predstavili svoje casual dnevne varijante, uz hod uvježban za modne piste.

“Proljetni bal” u izvođenju najmlađih članova dramske sekcije, uprkos složenosti i zahtjevnosti, odigran je izvanredno, a mali glumci su nam, osim glumačkih, demonstrirali i plesne vještine.

Imali smo priliku uživati i u glumi učenika petog razreda, koji su svoj komad “The Bored King” odigrali na engleskom jeziku.

I mali recitatori su nam na engleskom jeziku recitovali o svojim budućim zanimanjima, te nam otpjevali pjesmu “Head, Shoulder, Knees and Toes”.

Naše sjajne gimnastičarke Hena Alihodžić i Ena Poturak su se predstavile zajedničkim plesom i oduševile prisutne.

Učenici prvog razreda su izveli zanimljiv igrokaz, kojim su nam približili interesantni život životinja.

Prije završnih tačaka, dodijelje su diplome i nagrade najboljim na prvom takmičenju “Spelling Bee“, koje je povodom Dana škole održano 20. aprila.

Na kraju, naši prijatelji iz hora “Pačići” i KUD “Bulbul” su se potrudili da priredba završi raspjevano i razigrano.

Menadžment škole se zahvaljuje svim učenicima i uposlenicima koji su omogućili realizovanje ovakvog događaja, a posebno pohvaljuje organizatore i voditelje sekcija, koji su uložili dosta truda, vremena i entuzijazma da bismo kao rezultat imali doista sjajnu priredbu.