Načelnik Efendić ugostio naše prvačiće


Učenici prvih razreda Osnovne škole „Meša Selimović“ sa učiteljicama i direktorom škole posjetili su danas Općinu Novi Grad, gdje su ih ugostili načelnik Semir Efendić i Adisa Šuman, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

S obzirom na to da se bliži 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, posjeta je bila i prilika da mališani uruče načelniku Efendiću čestitke koje su pripremili povodom obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine.

Djeca su bila oduševljena dolaskom u prostorije Općine i u razgovoru sa načelnikom ispričala su šta im se najviše sviđa u školi, koje predmete najviše vole, ali i šta treniraju. Naglasili su da pored škole, najviše vole  vrijeme provoditi u Centru „Safet Zajko“, jednom od najvećih parkova u Sarajevu sa velikim brojem sadržaja za djecu, omladinu, ali i starije.

Ovom prilikom direktor škole Hamdo Radonja uručio je zahvalnicu načelniku Semiru Efendiću za podršku u radu i razvoju osnovnog obrazovanja i naglasio da je ova lokalna zajednica, uvijek tu da pomogne školi u sufinansiranju značajnih projekata, iako to nije u njenoj primarnoj nadležnosti.

„Uvijek nam je drago doći u Općinu Novi Grad Sarajevo koja sa načelnikom Semirom Efendićem pomaže našoj školi kroz sufinansiranje niza projekata, počev od izdvajanja grantova za obnovu škole, otvaranja produženog boravka, koji vlastitim sredstvima ne bi mogli otvoriti“, kaže direktor škole i dodaje da su upravo uz pomoć ove lokalne zajednice otvorili prije dvije godine produženi boravak.

„Roditelji su zahvalni zbog toga, jer su ranije upisivali djecu u škole na drugim područjima. Niz drugih aktivnosti ne bi mogli realizovati bez Općine Novi Grad, prošle godine nam je upravo Općina opremila sportske sekcije, uložila je sredstva u sekcije odbojke i košarke, ove godine ide projekt kulturnog stvaralaštva za opremanje sekcija iz muzičke kulture, tehničkog odgoja, likovne kulture, ekološke sekcije“, kazao je direktor Radonja.

Učiteljica jednog odjeljenja Sabina Kačar rekla je da je ove školske godine u prvi razred upisano 79 dječaka i djevojčica  raspoređenih u tri odjeljenja. 

 „Ja bih da se zahvalim u svoje i u ime svojih kolegica, koje su također učiteljice prvog razreda, načelniku naše Općine što je izdvojio svoje vrijeme da nas primi i da provede svoje vrijeme sa ovako malim djevojčicama i dječacima“, rekla je učiteljica Sabina Kačar.

Nakon razgovora sa načelnikom učenicima su uručeni simbolični pokloni, a druženje je nastavljeno u kinu Općine Novi Grad uz prjekciju crtanog filma „Jeti“.
/PRESS služba Općine/