Svečano obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine


Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečano je obilježen u našoj školi.

Nakon svečanog intoniranja državne himne, učenici su pogledali kratki film u kojem je objašnjen značaj datuma koji smo obilježavali, historijski uslovi u kojima je došlo do osamostaljenja, kao i ono što se događalo u godinama koje su uslijedile.

Hor III-1, pobjednici Međuodjeljenskog takmičenja koje je održano povodom Dana dječije radosti, predstavili su nam se  pjesmom “Kad ja pođoh na Bentbašu”. Hor je bio u ružičastim majicama, čime su obilježili i Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Članovi Historijske sekcije su nas podsjetili na najznačajnije događaje iz naše povijesti,  a posebno na dan kada je naša domovina izglasala svoju nezavisnost.

Hor viših razreda nam je otpjevao dvije pjesme, “Najljepša je domovina” i “Djeca imaju pravo”.

Članovi Literarne sekcije nižih razreda pripremili su nam recitale “Moja domovina, Bosna” i “Bosna i Hercegovina”, a učenici trećeg razreda, koji su se okušali i u literarnom stvaralaštvu, pročitali su nam mali dio od 63 napisane pjesme o Bosni i Hercegovini.

U čast Dana nezavisnosti u školi su postavljene i dvije izložbe: likovna izložba, koja se nalazila u holu škole, i izložba teničke sekcije, koja je postavljena u kabinetu tehničke kulture.

Priredbe su bile organizovane u prvoj, ali i u drugoj smjeni.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!