Završena Čarlama liga KIDS: Naši drugi


Utakmicama petog kola završena je Čarlama liga KIDS za ovu školsku godinu. U prvoj utkamici OŠ “Fatim Gunić” je pobijedila OŠ “Ćamil Sijarić” rezultatom 8:3. Druga utakmica, između OŠ “Dobroševići” i OŠ “Avado Smajlović” registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist “Dobroševića”, jer se ekupa “Avde Smajlovića” nije pojavila. U završnoj utakmici ekiša naše škole pretrpjela je prvi poraz u ligi, i tako ispustila prvo mjesto na kojem je bila od prvog kola. Ovom prilikom čestitamo OŠ “Dobroševići” na osvojenom prvom mjestu.

U okviru ceremonije zatvaranja Čarlama lige KIDS, nakon obraćanja organizatora i prijatelja projekta, predstavnicima škola uručene su zahvalnice kao i pokloni sportske opreme za potrebe tjelesnog odgoja. Svi učesnici dobili su poklon pakete sponzora i prijatelja projekta, kao i albume lige sa sličicama. Prve tri ekipe dobile su medalje, a pobjednička ekipa i pehar.

Naša škola, osim drugog mjesta, osvojila je i nagradu za prvo mjesto u preciznosti. Istu nagradu, ali kao pojedinac, osvojio je naš kapiten Armin Karišik i dobio biciklo, a sedmična nagrada u preciznosti pripala je Anelu Šehoviću. Istu nagradu je, prije dva kola, osvojio i naš Emin Vranešić.

Sve čestitke našoj ekipi na zalaganju i dobroj igri u okviru Čarlama lige KIDS, ali i organizatoru što se portudio da čitav ovoj projekat protekne u vrhunskoj organizaciji i što su učinili da se ovi mali veliki ljudi i igrači osjećaju važnim.