Obavještenja o drugom i naknadnom upisnom roku


Obavještavamo javnost da se upis u drugom naknadnom konkursnom roku isključivo obavlja putem online sistema (upis.emis.edu.ba). Ne postoji drugi način upisa u srednju školu osim navedenog.

Učenici koji su u prvom konkursnom roku za upis učenika u prvi razred srednje škole na području Kantona Sarajevo u školskoj 2017/2018. godini primljeni u neku od srednjih škola, bez obzira da li je to njihov prvi, drugi ili treći izbor, nemaju više mogućnost apliciranja u drugom konkursnom roku.

Na osnovu članova 57., 62., 77. i 78. Zakona o srednjem obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 23/10 i 1/16) Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo objavljuje

N A K N A D N I     K O N K U R S

za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2017./2018. godini.

Konkurs za upis u PRVI razred srednjih škola u školskoj 2017./2018. godini traje od 11. jula do 13. jula 2017. godine. Kandidati koji konkurišu u umjetničke škole, odnosno u gimnaziju – sportsko izborno područje, polažu prijemni ispit, odnosno test fizičke sposobnosti, koji su dužni okončati najkasnije jedan dan prije završetka on-line upisa.

* * *

Obavještavamo učenike i roditelje, da usljed velikog broja zahtjeva, od  13. jula od 09.00h bit će omogućen ponovni odabir škola za učenike koji žele promijeniti izbor škole/smjera za upis u srednju školu.

Promjena izbora škole odnosi se samo na učenike koji konkurišu u drugom konkursnom roku.

Ističemo da oni učenici koji su zadovoljni svojim izborom škola nemaju potrebe vršiti bilo kakve izmjene.

Još jednom napominjemo roditelje i učenike da pažljivo izvrše odabir škola/zanimanja, jer nakon ovog odabira više neće biti mogućnosti bilo kakvih izmjena u online sistemu.

/izvor: mon.ks.ba/