Održano Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika


Dana 27.4.2023. godine, u našoj školi sa početkom u 09.00 sati održano je 21. Kantonalno takmičenje iz predmeta Engleski jezik za učenike devetog razreda državnih i privatnih škola Kantona Sarajevo. Koordinator takmičenja je bila Amila Islamović, nastavnica naše škole.

Takmičare koji su imali obavezu doći u pratnji sa svojim nastavnicima, u ime naše škole pozdravio je direktor Hamdo Radonja naglasivši da su oni najbolji u svojim školama te im poželio da na najbolji način demonstriraju svoje znanje. Nakon njega prisutnim se obratila predstavnica Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje, kolegica Sabina Piknjač.


Ukupno je bilo 69 takmičara /takmičarki, od toga 5 učenika/ učenica iz privatnih škola i 64 učenika /učenica iz državnih osnovnih škola. Rađena su dva različita testa, ali sa istim brojem bodova. Našu školu je predstavljao učenik Tvico Din, koji je od 100 bodova osvojio 95 i plasirao se na peto mjesto. Bitno je naglasiti da je Din osvojio sve bodove na dijelu Reading i gramatike. Prvoplasirana učenica je imala 98 bodova. Učenika je za takmičenje pripremala nastavnica Amila Islamović.

Svi učesnici i članovi Komisije su dobili sokove i sendviče koje je obezbijedila škola domaćin. Čestitamo našem Dinu na osvojenom petom mjestu.