PREDSTAVLJAMO: Sajra Bajraktarević, virtuoz ritmičke gimnastike


Sajra Bajraktarević, odlična učenica VI-1 razreda, vrijeme koje joj preostane od ispunjavanja redovnih školskih aktivnosti provodi u KRSG „Olimpik“, trenirajući ritmičko-sportsku gimnastiku. Sa treniranjem ovog sporta počela je sa 4 i po godine. Učestvovala je brojnim međunarodnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, na kojima je osvajala dosta priznanja, uključujući i medalje i pehare za osvojena prva, druga i treća mjesta.

Najveće zadovoljstvo i najljepši osjećaj koji je doživjela baveći se ovim sportom je slušanje himne svoje zemlje na pobjedničkom postolju, nakon osvojene srebrene medalje na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u ritmičkoj gimnastici.

Trenirajući ritmičku gimnastiku postala je neizmjerno bogata – stekla je mnogo sikrenih prijatelja, čijim se uspjesima iskreno raduje, kao i oni njenim.

Sajra je za svoje rezultate zahvalna svojim roditeljima, učiteljici Indiri Tahmaz, koja joj je osim znanja, gradila i samopouzdanje, trenerici Hidajeti Glavinić, koja je autoritet kod Sajre i ostalih malih šampiona izgradila nježnim i toplim riječima. Također, naglašava kako je zahvalna razrednici Dženaidi Čengić na razumjevanju i pravdanju izostanaka koja su uzrokovana Sajrinim takmičenjima.