Svečano obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine


Ovogodišne obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine započeto je intoniranjem državne himne, nakon čega se učenicima, roditeljima i uposlenicima škole obratio direktor Ekrem Jahić, koji je ukratko podsjetio na značaj ovog datuma i važnost njegovog obilježavanja, te svima čestitao ovaj veliki praznik.

Historijska sekcija, koju vodi nastavnica Šejla Hurić, podsjetila je od kada i zašto se obilježava Dan državnosti, te su objasnili zbog čega su vrijednosti sadržane u ovom prazniku nešto što se treba njegovati i isticati.

Prigodan recital pripremila je recitatorska sekcija IV razreda, koju vodi učiteljica Sabina Kačar.

Pobjednicima Školskog takmičenja u likovnom stvaralaštvu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine  uručene su nagrade, kao i ostalim učesnicima ovog takmičenja. Inicijativa za takmičenje potekla je od Aktiva učiteljica trećeg razreda, koji je na ovaj način obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Učenici VI1 razreda, uz pomoć učiteljice Alme Smajović, pripremili su zanimljiv i simpatičan ples.

Hor, koji vodi nastavnica Fahira Đuhera, sjajno je izveo dvije pjesme („Lijepa li si Bosno moja“ i „Bosna moja, zemlja najmilija“), ne ostavljajući ravnodušnim nikog od prisutnih.

U ime kolektiva Osnovne škole „Meša Selimović“ Sarajevo, svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan državnosti.