Uspješno realizirana Škola skijanja


Oko 4.000 učenika boravilo na sarajevskim planinama Igman i Bjelašnica

„Škola skijanja“ za učenike šestih razreda osnovnih škola Kantona Sarajevo uspješno je realizirana u periodu od 04.02. do 15.03. 2019. godine za školsku 2018./2019. godinu.

Oko 4000 učenika iz 66 osnovnih škola Kantona Sarajevo je sa nastavnicima u okviru trećeg časa tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obaveznog nastavnog programa naučilo osnove ovog zimskog sporta. Studenti Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu bili su podrška realizaciji programa kao asistenti nastavnicima prilikom obuke učenika.

Učenicima je obezbijeđena oprema za skijanje, prijevoz kao i korištenje liftova i vertikalnog transporta u saradnji sa Kantonalno javno preduzeće „ZOI’84“.

Na sarajevskim planinama Igman – Malo polje i Bjelašnica – Babin do je svaki dan boravilo oko 800 učenika, koji su imali priliku sklopiti i nova prijateljstva.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade čestita učenicima na uspješno savladanim prvim skijaškim koracima i zahvaljuje se školama, nastavnicima, studentima i svim učesnicima koji su pružili podršku u realizaciji „Škole skijanja“.

(Izvor: mon.ks.gov.ba)